3 razloga zašto biste odmah trebali početi koristiti Pocket

Posted by | Nekategorizirano | 14.07.2015

Mnogi od nas vole biti u korak s novostima i sadržajima koji nas zanimaju. No postoji jedan problem: nemamo vremena. Jedno od najboljih rješenja je Pocket. Iako ste vjerojatno čuli za tu aplikaciju, primjećujemo da premalo korisnika Pocketa koristi ovaj alat za vlastiti karijerni i obrazovni razvoj te ga svodi na puki bookmarker. Pocket može biti puno više od toga.

Pocket je aplikacija koja korisnicima omogućuje spremanje raznovrsnih online sadržaja na pametne telefone, tablete ili računala, a sve u svrhu kasnijeg korištenja ili organizacije pristiglog sadržaja. Koristi ga više od 12 milijuna ljudi.

Svaki korisnik stvara svoju reading listu koju može uređivati, označavati i kategorizirati prema vlastitim interesima koristeći isključivo tematske oznake – tagove. Više različitih izvora može sadržavati jedan ili više tagova prema kojima se kasnije pronalazi sadržaj spremljen na Pocketovoj listi. Osim arhiviranja sadržaja, Pocket također omogućuje i dijeljenje spremljenih članaka, slika i videa s drugim korisnicima aplikacije.

Pocket isto tako može biti od velike pomoći u raznim sferama poput karijere ili obrazovanja.

1. OBRAZOVANJE

Pisanje seminarskih radova zahtijeva korištenje raznovrsne literature koja se sada može sačuvati u jednoj aplikaciji te tako uštediti vrijeme. Korisnik treba samo spremiti sadržaje na svoju Pocket listu i tagati pod istim nazivom, npr. Seminarski rad XY. Pocket može biti koristan i za praćenje vijesti ili sadržaja karijerne tematike koja nas zanima, poput primjerice mogućnosti i procedura oko studentskih razmjena, poslova, i sl.

2. TRAŽENJE POSLA

Pocket korisnicima može pomoći i kod bolje organizacije traženja posla grupiranjem svih sličnih oglasa na koje se prijavljuju pod specifičan tag. Primjerice, tag Posao banka. Osim oglasa, važno je i praćenje sadržaja vezanih za tvrtke od našeg interesa kako bismo u slučaju poziva na razgovor za posao bili što bolje informirani i pripremljeni te kako bismo imali generalnu sliku o smjeru u kojem se krećemo.

3. EKSPONIRANOST SADRŽAJU OD INTERESA

U slučaju da osoba već ima karijerni cilj koji želi postići, htjet će prikupljati sadržaje vezane uz određenu industriju. No nije dovoljno znati samo da želite „neki posao u nekom marketingu“ jer to ne vodi nikamo. Umjesto toga, treba filtrirati i što preciznije odrediti vlastite preferencije i biti u stanju postaviti cilj, primjerice, „Želim raditi u digitalnom marketingu, po mogućnosti specijaliziranom za XYZ industriju.“ To će vas automatski navesti da pratite sadržaje vezane uz vaš cilj, što će se pokazati korisnim kod donošenja odluka o sljedećim koracima i općenito vašem pozicioniranju na tržištu koje vas zanima.

Zvuči „easier said than done“? Možda, ali je svakako izvedivo.

Većina nas provodi ogromnu količinu vremena na društvenim mrežama – često odgađajući važnije obveze ili gubeći vrijeme. Pocket nam daje mogućnost da to vrijeme ne bude sasvim izgubljeno jer ćemo za vrijeme „scrollanja“ zasigurno naići na zanimljive stvari.

Pocket nije za korisnike koji su naviknuti na prikupljanje informacija bez razloga, već za korisnike koji znaju usmjereno i što određenije raspolagati informacijama te ih koristiti kao podsjetnik za ispunjavanje svojih ciljeva, po mogućnosti obrazovno-karijernih. :)

Ako vam ikako možemo pomoći u vašem karijernom ili obrazovnom rastu, kontaktirajte nas ovdje.

Komentari

Imas iskustva

  • Imaš iskustava ili ideja koje bi volio/la podijeliti? Zanima te tematika karijera i obrazovanja i želiš objaviti vlastiti blog post? Javi nam se!